FMK Concert 25.5.2023

myymälä2_kuva

FMK

25.5.2023 Klo 18:00-20:30, showtime 19:00

FMK on Helsinkiläis Oslolainen kokeellisen musiikin yhtye. Yhtyeessä soittavat Dario Fariello – saksofoni ja elektroniikka, Jukka Kääriäinen – kitara ja Teemu Mustonen – rummut. Yhtye soitti ensi keikkansa 2019 Helsingissä Dario Fariellon vieraillessa Suomessa.

Liput Ovelta/Tickets from the door 12/6€

Dario Fariello on Napolista Berliinin kautta Osloon muuttanut kokeelliseen ja improvisoituun musiikkiin keskittynyt muusikko. Dario keikkailee hyvin aktiivisesti ympäri maailmaa mm. Euroopassa ja Japanissa ja on kysytty soittaja Euroopan improvisoijien keskuudessa

Teemu Mustonen on improvisoiva lyömäsoittaja sekä musiikkipedagogi, joka on opiskellut mm. Malmön korkeakoulun jazzlinjalla sekä Sibelius-Akatemian jazzosastolla. Hän tutkii rumpusetin ja sen preparoinnin tuomia mahdollisuuksia vapaaimprovisaation kontekstissa. Teemu on esiintynyt ja äänittänyt suomalaisen jazzin sekä improvisoidun musiikin kärkinimien kanssa, viimeisimpänä yhteistyönä syksyllä 2021 julkaistava levytys Raoul Björkenheimin, Mikko Innasen sekä Juhani Aaltosen kanssa.

Jukka Kääriäinen on kokeelliseen musiikkiin keskittynyt muusikko. Jukan instrumenteiksi valikoituvat tilanteen mukaan akustinen kitara preparointien kera tai sähkökitara ja repullinen efektejä. Kääriäinen on esiintynyt monessa Euroopan maassa ja kansainvälisillä festivaaleilla Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Ranskassa. Soolokonserttien lisäksi hän esiintyy vakituisesti yhtyeissä ja on tehnyt yhteistyötä mm. muusikoiden kuten Teppo Hauta-Aho, Kalle Kalima, Harri Sjöström, Emilio Gordoa, Elena Kakaliagou, Rieko Okuda, Antti Virtaranta, Anil Eraslan, Mikko Innanen ja Paul Pignon kanssa ja kantaesittänyt teoksia säveltäjiltä kuten Sebastian Hilli, Sami Klemola, Clara de Asis and Leo Dupleix.

Facebook event