kingnosmo2

kingnosmo1King Nosmo on taiteilijakollektiivi, joka soittaa levyjä klubeilla, tekee musiikkia, animaatiota, sarjakuvia, diashowta… Tässä näyttelyssä näemme King Nosmon vuonna 2003 toteuttamia valokuvaprojekteja.

1. PÄIVÄNI ANKKANA
Jussin ja Kasperin syyskuussa toteuttama kuvasarja sijoittuu sarjakuvahahmojen maailmaan. Tässä maailmassa seinän läpi juostaessa jää hahmon muotoinen reikä, ja paistinpannuun jää kuhmun muotoinen kohouma päähän lyötäessä. Tämä on Jussin ja Kasperin pyrkimys siirtää näitä tapahtumia filmille, meidän maailmassamme.

2. KAUPUNKIEROOSIO/-SEDIMENTAATIO
Kasperin ja Tomaksen useamman vuoden ajan ympäri maailmaa kuvaamia valokuvia.

Aamupäivä. Lukitset huolella polkupyöräsi kaiteeseen. Ensin häviää satula. Sitten etupyörä. Omistaja voi hankkia miten kestävän lukon tahansa, mutta urbaanit termiitit vievät kulkuneuvosta osan toisensa jälkeen, ja lopulta jäljellä on vain runko tai se osa jonka olet lukinnut johonkin kiinteään. Kaupungin massa pienenee samaa tahtia kuin vikkelät kädet ruuvaavat muttereita auki.

Aamuyö. Baarit menevät kiinni, vatsa kurnii. Yöllisille grilleille on pitkät jonot, mutta jostain syystä valtaosa näistä ruoista päätyy parin puraisun jälkeen kadulle. Yöllistä kaupunkia peittää humalaisen herkuttelun jäljet, kadut saavat uuden puoliksi syödyn ruoan peitteen.

3. NOSMOPLAST
Tomaksen heinäkuussa Tanskassa toteuttama valokuvasarja. Huoli katujen ja rakennusten huonosta kunnosta saa esiin hoivaamisvietin. Halkeamat ja kolhut parantuvat kuitenkin Nosmo-laastarilla.