HÅKKI

Håkki on brandi, joka omistautuu pienelle Ljungaverkin kaupungille Ruotsin salomailla. Kun paikallinen tehdas ja kaupungin suurin työllistäjä suljettiin 90-luvulla, kaupunki alkoi vähitellen kuihtua ja kurjistua. Tämän huomattuaan, kaksi norjalaista taiteilijaa perustivat yhtiön jonka tavoitteena oli puhaltaa kaupunkiin uutta eloa.

Bjorn Kowalski Hansen ja Mats Stenslet ovat HåkkiTM:n perustajat. Yhdessä he ryhtyivät suunnittelemaan ja myymään t-paitoja, kaulahuiveja ja laukkuja ruotsinkielisillä sloganeilla varustettuina, joilla kerättiin rahaa Ljungaverkin paikallisiin projekteihin.

Viimeisen kolmen vuoden aikana Trondheimiin ja Bergeniin perustetut Håkki-kauppat ovat kustantaneet mm. pelipaidat Ljungaverkin paikalliselle tyttöjen jalkapallojuokkueelle ja pingispöydän nuorisotalolle.

HåkkiTm:n viimeisin projekti on yrittää kerätä rahaa paikalliselle kangaskaupalle. Kauppa ei ehkä tuo takaisin menetettyjä työpaikkoja, mutta saattaa tuoda uutta toivoa ja itsetuntoa Ljungaverkin asukkaille.