YMPÄRI ÄMPÄRI… AROUND A BUCKET… by Andrew Bentley and Juhani Liimatainen 9.9.2023 19:00

galleriakierros3564p

Galleria Myymälä2, Uudenmaankatu 23F, Helsinki 00120

lauantai 9 syyskuuta 2023, klo 19 (kesto 1 tunti), vapaa pääsy

Andrew Bentleyn ja Juhani Liimataisen installaatio-esitys:

YMPÄRI ÄMPÄRI… AROUND A BUCKET…

Installation-performance by Andrew Bentley and Juhani Liimatainen

Saturday 9 September 2023, 7 pm, duration approx 1 hour, free entry

Veteraani-äänitaiteilijat Juhani Liimatainen ja Andrew Bentley ovat työskennelleet yhdessä 1970-luvun Yleisradion Kokeilustudion ajoilta asti. 2000-luvulla he ovat ensiintyneet elektronista improvisaatiota ja performanssia yhdistävänä duona ja luoneet lukuisia teoksia genressä, jonka he luonnehtivat “ääniteatteriksi”. Osana prosessia on uusien soittimien keksiminen, jossa toistuu osittain samat materiaalit, kuten lasipurkit, sukset, ämpärit sekä piensähköä johtavat metalli-rakennelmat.

Juhani Liimatainen ja Andrew Bentley, two veterans of electronic improvisation, came together at YLE’s Experimental Studio in the late 1970’s. During this millenium, they have often performed together as a duo, combining electronic improvisation with performance art in a form they dub “sound theatre”. Integral to the process is the invention of new instruments. They tend to return to familiar materials, such as sweet jars, skis, buckets and metal elements conducting low-voltage electricity that turns into sound.

Facebook Event