Music Reading Group / Musiikin Lukupiiri No.1

akbalkan

Music Reading Group / Musiikin Lukupiiri

(scroll for Finnish)

Reading in music means to read through a composition with and without instruments. Following the many groups have emerged for reading theoretical texts this group aims at providing a convivial setting where to read and interpret music in all its notated forms as well as discuss primary materials, scores and archives as well as theoretical texts concerning music and sound.

The first meeting will be held in Myymälä2 gallery the 27th of August where we will discuss future readings so that each participant can suggest what we will do next. The aim for the first meeting is to discuss and meet others interested in reading and understanding the meaning of music, but also to discuss the form and pace of the readings.

Some drinks and snacks will be provided for the first meeting.

///////

Musiikin lukeminen tarkoittaa sävellysten soittamista soittimilla tai ilman. Kuten muutkin lukupiirit joiden tarkoitus on lukea ja tulkita tekstiä on tämän ryhmän tarkoitus luoda yhteisöllinen ilmapiiri jossa lukea ja tulkita musiikkia sen kaikissa notatoiduissa muodoissa, sekä lukea ja keskustella ensisijaisista teksteistä, partituurista, arkistoista, sekä myös teoreettisista teksteistä jotka käsittelevät musiikkia ja ääntä.

Ensimmäinen tapaaminen järjestetään Myymälä2 galleriassa 27 Elokuuta jonka aikana keskustellaan lukupiirin aiheista, ja jokainen osallistuja saa ehdottaa niitä. Tapaamisen tarkoitus on tuoda yhteen musiikista ja musiikin merkityksestä kiinnostuneita sekä päättää lukupiirien sisällöstä ja aikataulusta.

Joitain juomia ja pientä purtavaa on ensimmäisessä kokouksessa tarjolla.

 

(Image / Kuva: Yuri Akbalkan “Eulers Table”)