Faaraon uni – Jani K. Savolainen

Kuva
20.11.2021, 18:00-19:30, Myymälä2

Tervetuloa runoilija Jani K. Savolaisen kolmannen runoteoksen, ”Faaraon uni” julkistustilaisuuteen Myymälä2:ssa Helsingin Punavuoressa 20.11.2021 klo 18:00 osoitteessa Uudenmaankatu 23 F, 00120 Helsinki. Tilaisuudessa kuullaan Savolaisen sekä muiden runoilijoiden runoja hänen kaikista kolmesta kirjastaan lausuntataiteilija Katariina Tupen tulkitsemana sekä runoilijan itsensä lausumana. Runoilijaa myös haastatellaan mm. runojen syntytarinoihin liittyen ja hänelle on mahdollista esittää kysymyksiä. Tilaisuus kestää 1h 30 min. Tilaisuuden päätteeksi runoilija signeeraa uutuuskirjaansa halukkaille jotka voivat ostaa teosta alennettuun hintaan. Paikalle mahtuu maksimissaan 40 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä. Tilaisuus on maksuton.

Jani K. Savolainen on Karstulalaissyntyinen, Helsingissä asuva runoilija, teknomuusikko ja IT-yrittäjä. Savolainen oli kirjoittanut runoja pöytälaatikkoon 19-vuotiaasta saakka, kunnes vuonna 2019 hän vihdoin päätti julkaista ensimmäisen runokokoelmansa ”Rakkauden utopia” BoD-kustantamolla. Kokoelma sisälsi ainoastaan rakkausrunoja yli 20 vuoden ajalta. Esikoisteos on tyylilliseltä ilmaisultaan varsin vaihtelevaa mutta rohkeaa pohdintaa rakkauden huipuista ja kuiluista. Tätä seurasi vuonna 2020 toinen runokokoelma nimeltään ”Korppi ja Kivi”, jossa niinikään eri tyylilajit vaihtelevat ja materiaalia on miltei neljännesvuosisadan ajalta. Tämän teoksen erottaa selkeimmin esikoisteoksesta se, että kirjassa käsitellään teemoja laidasta laitaan elämän eri osa-alueilta, unista ja alitajunnasta vakavaan pohdiskeluun sekä rakkauteen saakka. Savolaisen kolmas, nyt julkaistava runoteos nimeltään ”Faaraon uni”, on kirjoitettu viimeisen vuoden aikana. Se onkin tyylillisesti ehein kokonaisuus näistä kolmesta. Teoksessa käsitellään aiheita elämästä kuolemaan, vihasta rakkauteen, järjestä tunteeseen ja apatiasta intohimoon. Savolaisen teosten punainen lanka on pohdinta rakkauden syvimmästä olemuksesta ja sen eri ulottuvuuksista kaikissa muodoissaan.

Facebook Event