Light Moving On – Arttu Takalo & DJ Bunuel

DSC_1493

Light Moving On

Dj Bunuel and Arttu Takalo present a series of events dedicated to music, sound, improvisation and experimentation with the space. They will invite a different virtuoso for every event and taking inspiration from the changing exhibition in Myymälä2, they will create a unique bouquet inhabiting the space.

Dates in 2022:
16.2. Sanna Salmenkallio
23.3. Kadi Vija
20.4. Katri Tikka
18.5 Tapani Rinne

Bunu and Arttu have known each other for over two decades and played together many a time in countless places. When they perform together their minds hover like large birds over vast landscapes of vivid oceans, and strange, dark continents filled with sounds, noises and stories of various places and cultures.
They improvise music using their wide mnemonic (and physical) libraries, and wish to instil a feeling of timeless windows opening in the minds and souls of their audience.

DJ Bunuel, active since 1977 yet constantly hungry and curious. DJ Bunuel has worked very widely in the field of playing records and his main philosophy is that “no one knows what their music taste really is. People only know what they decided it to be. In the right moment, in the right place and in the right company you can be deeply touched by something you would have never expected”. The range of DJ Bunuel’s work is significant. He was one of the first DJs in Finland to start choosing background music for restaurants and shops as well as playing it live. He played in the world cup finals of snowboarding, worked with dancers and actors in big productions, and he founded the legendary Bar Mary in Porvoo, and managed it for 14 years. He’s produced numerous events, founded the band Fat Beat Sound System and was a member of XL for many years. After releasing several records with his groups, Bunuel did a Top 40 TV Show in the 80s. In the late 2010s he was the project manager for the Mieletöntä valoa, which had the mission to support disabled people and those in mental health rehabilitation, with media campaigns. Bunuel also has an ongoing radio career spanning over 5 decades. DJ Bunuel started collaborating with musicians pretty early on in his career and has been breaking boundaries ever since. His DJing is very unconventional although he is very aware of the history of music.

In the joint project with Arttu Takalo, DJ Bunuel explores the different ways using a vinyl record player, for example introducing it as a percussion instrument.

Arttu Takalo (A.K.A themanintheshadows, Edward Grief, Arde Avantgarde, etc.) is a man with a wide range of musical capabilities: he is a musician, soloist, composer, arranger and producer. At a tender age of 8 Arttu, guided by his father who was a singer, began drumming and playing the piano. Improvising has always been a big part in his musical orientation. After soaring through the stormy and sometimes dark clouds of his youth and adolescence, he started getting calls from the so called “Finnish greats” such as Mikko Kuustonen, Samuli Edelmann, Ismo Alanko, Katri Helena and Anna Eriksson to name a few. Soon this ultra romantic vibraphone virtuoso started appearing on numerous albums and by 2022 his catalog includes over 100 albums including his praised 10 solo albums. After decades of writing music for orchestras, the theater and chamber groups and playing with many artists, bands and groups, Arttu still finds it incredibly beautiful and comfortable to perform in duos, such as this great one with his old buddy, DJ Bunuel.

//

DJ Bunuel ja Arttu Takalo esittävät musiikille, äänelle, improvisaatiolle ja tilalliselle kokeilulle omistetun tapahtumasarjan. Joka tapahtumaan kutsutaan mukaan esiintymään eri virtuoosi, joka valikoidaan Myymälä2:n muuttuvien näyttelyiden inspiroimana, räätälöiden joka tapahtumasta uniikin tilallisen kokemuksen.

Päivämäärät vuodelle 2022:
16.2. Sanna Salmenkallio, viulu
23.3. Anni Elif
20.4. Katri Tikka, harppu
18.5 Tapani Rinne, saksofoni, basso klarinetti

Bunu ja Arttu ovat tunteneet toisensa yli kahden vuosikymmenen ajan, joiden kuluessa he ovat soittaneet yhdessä lukemattomissa eri paikoissa. Yhdessä esiintyessään heidän mielensä liitävät linnunomaisesti värikkäiden merimaisemien yli. Matkallaan he ylittävät vieraita ja synkkiä mantereita äänineen ja meluineen, jotka kertovat tarinoita sijainnista itsestään sekä sen paikallisesta kulttuurista.
Yhdessä improvisoidessaan he hyödyntävät niin mielensä kirjastoja, kuin fyysisiä arkistojaan. Heidän toiveensa on saada yleisö tuntemaan heidän mieliensä ja sielujensa iki-aikaisten ikkunoiden aukeavan.

DJ Bunuel
Toiminnassa vuodesta 1977, mutta edelleen nälkäinen ja utelias.
Hän on toiminut erittäin laaja-alaisesti levyjen pyörittäjänä. Hänen kantafilosofiansa on ”kukaan ei oikeastaan tiedä musiikkimakuaan, ihmiset tietävät vaan mitä ovat päättäneet sen olevan. Kun hetki, paikka ja seura ovat oikeat, jokin täysin ennalta-arvaamaton voi koskettaa syvästi”. DJ Bunuelin työn kattavuus on vaikuttavaa. Hän oli eräitä Suomen ensimmäisistä tiskijukista, jotka valikoivat musiikkia ravintoloihin ja kauppoihin sekä soittivat sitä paikan päällä. Hän on soittanut lumilautailun MM-finaalissa ja työskennellyt tanssijoiden ja näyttelijöiden kanssa isoissa tuotannoissa. Hän on myös Porvoon tarunhohtoisen Bar Maryn perustaja ja 14:n vuoden aikainen päällikkö. Tämän lisäksi hän on ollut tuottamassa lukuisia tapahtumia, perustanut Fat Beat Sound Systemin ja ollut XL:n jäsenenä monta vuotta. Julkaistuaan lukuisia levyjä yhtyeidensä kanssa, Bunuel teki Top 40-tv-ohjelman 80-luvulla. 2010-luvun lopulla hän oli projektipäällikkönä Mieletöntä valoa -projektissa, jonka tavoitteena on tukea vammaisten ihmisten sekä mielenterveyskuntoutukseen osallistuvien media- ja kulttuurialan oppimis- ja harjoittelumahdollisuuksia. Bunuelilla on myös viiden vuosikymmenen läpäisevä jatkuva radioura.
Arttu Takalon kanssa jaetussa yhteisprojektissa DJ Bunuel tutkii erilaisia tapoja hyödyntää vinyylisoitinta, mm. sen käyttämistä lyömäsoittimena.

Arttu Takalo
Arttu (AKA themanintheshadows, Edward Grief, Arde Avantgarde jne.) on monitaitoinen musiikkimies. Hän on muusikko, solisti, säveltäjä, sovittaja ja tuottaja.
Arttu aloitti laulajaisänsä ohjauksesta rummun- sekä pianonsoiton nuoressa iässä, kahdeksanvuotiaana. Improvisaatio on alusta alkaen ollut iso osa hänen musiikkikasvatustaan. Noustuaan voitokkaana paikoittain synkkien murrosiän myrskypilvien läpi häntä alkoivat kutsumaan suomalaisen musiikin niin kutsutut suurtekijät, kuten mm. Mikko Kuustonen, Samuli Edelmann, Ismo Alanko, Katri Helena sekä Anna Erikson. Nopeaan tämä vibrafonivirtuoosi alkoi esiintymään lukuisilla levyillä ja vuonna 2022 hänen katalogiinsa sisältyy yli 100 albumia, mukaanlukien hänen arvostusta haalineet 10 sooloalbumiaan. Vaikka hän on kirjoittanutkin musiikkia orkestereille, kamarikuoroille sekä teatteria varten ja soittanut monien artistien, bändien ja yhtyeiden kanssa, Arttu kokee duona esiintymisen edelleen erityisen kauniina ja mukavana asiana, erityisesti vanhan toverinsa DJ Bunuelin kanssa.

Facebook Event

Tickets from the door 10e

Photo by Kamilla Sladowska