Kulta-aika #2

kulta-aika2

KULTA-AIKA #2

21.4.2022 19:00 -21:00
Hakanpää/Yli-Tepsa & Tuukka Haapakorpi
Liput / Tickets: 5€

Kulta-aika -konserttisarjan toinen osa tarkastelee muun muassa ihmisääntä musiikissa kahdesta eri näkökulmasta.

Tua Hakanpää (vokaalit) ja Hermanni Yli-Tepsa (viulu) esittävät hiljattain työstämäänsä ääni/viulu-duomateriaalia. Viulun ja suun soittoa yhdistää kitka: kieltä sahaavan jousen rahina ja kurkun korina äännellessä. Kummassakin tapauksessa kitka on edellytys äänen ja värähtelyn tuottamiselle mutta myös jotain, joka pyritään häivyttämään muodostettaessa puhtaita säveliä tai puhdasta lauluääntä. Toisinaan taas korinaa ja kitkaa käytetään luomaan erityisiä sointeja, atakkeja ja rouheutta. Hakanpään ja Yli-Tepsan lähtökohtana on viipyily viulun ja suun äänenmuodostuksen kitkaisilla alkulähteillä ja tämän alueen tutkiskelu: herkkyys pienille äänen muutoksille ja reagointi niihin. Hakanpää (s.1980) on Espoossa asuva ihmisäänen tutkija ja muusikko. Yli-Tepsa (s.1979) on Fiskarsissa asuva muusikko ja filosofi.

http://www.tuahakanpaa.info

https://youtu.be/JVmosNOIYDw

Tuukka Haapakorpi (s. 1983) on Helsingissä työskentelevä taiteilija ja muusikko. Patrik Pakokauhu -nimellä julkaistun, omakustanteisen soololevyn Uraaniruusun jälkeen Haapakorpi on työskennellyt elektronisen musiikin ja äänitaiteen parissa. Hänen teoksiaan on ollut esillä installaationa esimerkiksi Raatihuoneen Galleriassa (nykyään Turun Taidehalli) ja Titanikissa sekä kuratoiduissa biennaaleissa ja showcaseissa kuten Finnish Sound Art: A Sampling Bobst Libraryssä(NYU) ja Space21:ssä, Erbilissä, Kurdistanissa. Haapakorpi on kiertänyt ja julkaissut osana yhtyeitä kuten Horst Quartet ja Ritual Extra, ja viimeisimmäksi yhteistyössä esitystaiteilija Teo Ala-Ruonan kanssa, toimiessaan säveltäjänä teoksissa Lacuna ja Prelude to Extinct. Haapakorpi käyttää töissään affekteja, poetiikkaa ja avant gardea. Hänen sävellyksensä ovat minimalistisia ja intiimejä.

www.tuukkahaapakorpi.com

https://soundcloud.com/tuukkahaapakorpi

https://tuukkahaapakorpi.bandcamp.com/

Tapahtumasarjaa tukee Helsingin kaupunki.

FB event