Baars/ Kääriäinen/ Okuda/ Virtaranta

Jukka Kaariainen6.11.2022

Starting at 18:00, tickets from the door 10€

The group plays experimental and improvised music.

 Baars/Kääriäinen/Okuda/Virtaranta on kolmessa eri maassa asuvan neljän muusikon kokoonpano. Yhtyeen musiikki on vapaasti hetkessä muotoutuvia sävellyksiä, jotka liikkuvat kokeellisen musiikin, nykymusiikin ja äänitaiteen rajapinnoilla. Pianoa ja alttoviulua soittava Rieko Okuda ja kontrabassoa soittava Antti Virtaranta ovat Berliinissä asuvia ja aktiivisesti Euroopan improvisoidun musiikin kentällä toimivia muusikoita. Aktiivisia esiintyjiä kokeellisen musiikin kentällä ovat myös Uppsalalainen vokalisti Girilal Baars ja Helsingissä asuva kitaristi Jukka Kääriäinen. Yhtye muodostui keväällä 2022, jolloin Girilal ja Jukka viettivät residenssi viikkoa Berliinissä, esiintyen paikallisten muusikoiden kanssa. Nyt syksyllä 2022 kvartetti on kiertueella Saksassa, Suomessa ja Ruotsissa.
Rieko Okuda (JAP) – viola/piano
Antti Virtaranta (FI/GER) – kontrabasso
Girilal Baars (SWE) – laulu
Jukka Kääriäinen – kitara