Process Wall:Janne Parviainen – Sarjakuvasta kuviksi 13.9.-24.9.2023

Janne Parviainen_Axel Gallen-Kallela version_2019

Janne Parviainen – Sarjakuvasta kuviksi

Näyttelyssä on esillä kuvituksia Janne Parviaisen sarjakuviin perustuen, sekä hänen Post Man -sarjakuvaansa liittyvä teossarja, jossa tarinan henkilöhahmot seikkailevat taidehistorian klassikkopiirustuksissa -ja maalauksissa.

Post Man -teossarjaan sisältyy versioita mm. Alfonse Muchan, Gustave Doren, M.C.Escherin ja Akseli Gallen-Kallelan teoksista.

Janne Parviainen on helsinkiläinen sarjakuvapiirtäjä, taidemaalari ja valotaiteilija, jolta on ilmestynyt kolme sarjakuvateosta. Parviaisen viimeisin teos, Rooman rajoilla, valittiin vuoden 2022 Sarjakuva-Finlandia finalisteihin.

Näyttely järjestetään yhteistyössä Helsingin sarjakuvafestivaalien kanssa osana 38. Helsingin sarjakuvafestivaalien ohjelmaa.

////////////

Janne Parviainen – Graphic novel-inspired graphic art

The exhibition showcases illustrations that are based on graphic novels by Janne Parviainen. Part of the exhibition is a series of drawings where Parviainen has made versions of classic graphic art and paintings based on the characters of his graphic novel Post Man. The series consists of versions from Alfonse Mucha, Gustave Dore, M.C. Escher, and Akseli Gallen-Kallela’s work.
Janne Parviainen is a Helsinki-based graphic novel artist, oil color painter, and light artist, who has published three graphic novels. His latest graphic novel, Rooman rajoilla was selected among the finalists from the Sarjakuva-Finlandia competition in 2022.

The exhibition is organised in collaboration with Helsinki Comics Festival as part of the 38th Helsinki Comics Festival programme.