Suhina Klubi 8.9.2023 19:00

367985045_272440655537528_7579886213943755994_n

Suhina Klubi on Helsingissä järjestettävä tapahtumasarja, joka tarjoaa improvisoitua ja kokeellista musiikkia sekä äänitaidetta. Vuoden 2023 syyskauden ohjelmaan kuuluu viisi konserttia, joissa vierailevat taiteilijat Rieko Okuda, Antti Virtaranta, Beat Keller, Brad Henkel, Harri Sjöström ja Kriton Beyer.

Ensimmäisen klubin vieraaksi saapuvat Rieko Okuda ja Antti Virtaranta

Konsertti alkaa 8.9.2023 klo 19.00

Liput 12€/8€

Konsertissa kuullaan trio kokoonpano:
Rieko Okuda (JAP) – elektroniikka
Antti Virtaranta (FI/GER) – kontrabasso
Jukka Kääriäinen – kitara

Rieko Okuda on pianisti ja säveltäjä Japanista. Hän aloitti klassisen musiikin soittamisen 3-vuotiaana. Hän opiskeli myös musiikkiterapiaa Doshisha Women Collegessa. Musiikkiterapia vei hänet nykymusiikin ja improvisoidun musiikin pariin. Valmistuttuaan korkeakoulusta hän muutti Yhdysvaltoihin opiskelemaan jazz-musiikkia. Hän sukelsi suoraan Yhdysvaltain jazz-skeneen, esiintyen amerikkalaisten jazz-muusikoiden (Bob Mintzer, Jon Faddis, John Fedchock jne.) kanssa useilla jazz-festivaaleilla, kuten. mm. North Texas Jazz Festival ja Nortredam Jazz Festival. Muutaman vuoden kuluttua hän kiinnostui vapaasta jazzista ja improvisoidusta musiikista ollessaan Philadelphiassa. Hän esiintyi improvisoijien, kuten Marshall Allenin (Sun Ra Arkestra), Elliott Levinen (joka levytti Cecil Taylorin kanssa) ja Calvin Westonin (joka levytti Ornette Colemanin kanssa) kanssa. Kiinnostus improvisoitua musiikkia kohtaan johti hänet muuttamaan Berliiniin. Hän on esiintynyt eri muusikoiden kanssa Berliinissä, kuten Tobias Delius, Axel Dörner, Els Vendaweyer, Linda Frederickson jne. Hän tekee myös yhteistyötä nykytanssijoiden, kuten Yuko Kasekin, Akemi Nagaon ja Annapaola Leson (Sasha Waltzilta), kanssa. Hän esiintyy useilla kokeellisilla festivaaleilla, kuten A’Larme Festival, JOE Festival Essen, Brda Contemporary Music Festival, XChange Festival, Experymental Festival, Flux Festival ja Soundance Festival, mainitakseni muutamia.

Antti Virtaranta on suomalainen basisti ja säveltäjä. Hän aloitti musiikkiuransa 17-vuotiaana keskittyen jazz-musiikkiin ja opiskellen Philadelphia University of the Artsissa. Hän tutustui nopeasti vapaaseen jazziin ja kokeelliseen elektroniseen musiikkiin, mikä muutti kaiken. Hän muutti Berliiniin liittyäkseen improvisoijien vilkkaaseen skeneen, aloittaen projekteja monien muusikoiden kanssa ja kehittäen oman äänensä. Tällä hetkellä hän keskittyy ilmaisemaan ääntään musiikissa ja äänessä sävellyksen ja improvisaation kautta. Hän käyttää vaikutteitaan jazz- ja rock-musiikista sekä itseoppineena nykymusiikkia, mikä muodostaa hänen musiikillisen kielensä. Nykyään hänen fokuksensa on konsepteissa ja sävellyksissä soolobassolle ja soolo-elektroniikalle sekä ei-perinteisten nuottien käytössä. Nämä ideat kehittyvät ja toteutuvat pienemmissä ryhmissä (duot ja triot) sekä suuremmissa kokoonpanoissa, joihin hän osallistuu luodakseen hetkellistä sävellystä erilaisissa projekteissaan, jotka sisältävät yhteistyötä tanssijoiden ja kuvataiteilijoiden kanssa, monien muiden muusikoiden lisäksi.
http://www.riekookuda.com/
https://avirtmusic.tumblr.com/
Tapahtumaa tukevat: Helsingin Kaupunki, Musiikin edistämissäätiö ja TelepArt
——————
ENGLISH

Suhina Klubi serves as a platform for improvised and experimental music and sound art within Helsinki. The autumn program of 2023 comprises 5 concerts featuring special guests: Rieko Okuda, Antti Virtaranta, Beat Keller, Brad Henkel, Harri Sjöström, and Kriton Beyer.The first event presents Rieko Okuda and Antti Virtaranta.Concert starts at 8.9.2o23 7pmTickets: 12€/8€In concert there is a trio line-up including:
Rieko Okuda (JAP) – electronics
Antti Virtaranta (FI/GER) – doublebass
Jukka Kääriäinen – kitara

Rieko Okuda is a pianist and a composer from Japan. She began to play Classical music at the age of 3. She also studied Music Therapy at Doshisha Women College. Music Therapy led her into Contemporary music and Improvised music. After she graduated from the college, she moved to USA to study Jazz music. She fell right into the Jazz scene in USA, performing with some of the great American Jazz musicians (Bob Mintzer, Jon Faddis, John Fedchock etc) at several jazz festivals such as North Texas Jazz Festival, Nortredam Jazz Festival to name a few. A couple of years later, she got interested in Free Jazz and Improvised music while she was in Phliladelphia. She performed with the great improvisers includes Marshall Allen (from San Ra Orchestra), Elliott Levine (recorded with Cecil Taylor), and Calvin Weston (recorded with Ornette Coleman). Her interests in Improvised music led her to move to Berlin. She performs with various musicians in Berlin ex. Tobias Delius, Axel Dörner, Els Vendaweyer, Linda Frederickson, ect. Also, she collaborates with contemporary dancers such as Yuko Kaseki, Akemi Nagao, and Annapaola Leso (from Sasha Waltz.) She performs at several experimental festivals: A’Larme Festival, JOE Festival Essen, Brda Contemporary Music Festival, XChange Festival, Experymental Festival, Flux Festival, and Soundance Festival to name a few.

Antti Virtaranta is a Finnish bassist and composer. He began his music journey at 17 years old focusing on Jazz music, attending University of the Arts in Philadelphia. Quickly he was introduced to free jazz and experimental electronic music, and this changed everything. He moved to Berlin to join the vibrant scene of improvisers, starting projects with many musicians and developing his own sound. Currently he is focused on expressing his voice in music and sound through composition and improvisation. Using his influences from jazz and rock music and self-taught contemporary music, his musical language is formed. Nowadays, his focus is on concepts and compositions for solo bass and solo electronics, and using non-conventional notations. These ideas develop and are imposed into the small groups (duos and trios) and larger ensembles that he is involved with to create instant composition in his varying projects, which include collaborations with dancers and visual artists, on top of the numerous musicians he works with.

http://www.riekookuda.com/
https://avirtmusic.tumblr.com/
Event is supported by: Helsingin Kaupunki, Musiikin edistämissäätiö ja TelepArt gran

Facebook Event