Suhina klubi: Kriton Beyer, Teemu Mustonen, Jukka Kääriäinen 14.12.2023 19:00

Kriton_suhina klubi_14.12.23Suhina Klubi on Helsingissä järjestettävä tapahtumasarja, joka tarjoaa improvisoitua ja kokeellista musiikkia sekä äänitaidetta. Vuoden 2023 syyskauden ohjelmaan kuuluu viisi konserttia, joissa vierailevat taiteilijat Rieko Okuda, Antti Virtaranta, Beat Keller, Brad Henkel, Harri Sjöström ja Kriton Beyer.
Viidennen klubin vieraaksi saapuu Kriton Beyer
Konsertti alkaa klo 19.00
Liput 12€/8€
Konsertissa kuullaan trio kokoonpano:
Kriton Beyer – Daxofoni
Teemu Mustonen – Lyömäsoittimet
Jukka Kääriäinen – Kitara

Kriton Beyer on kreikkalais-saksalainen muusikko ja säveltäjä, joka työskentelee pääasiassa harmonin ja daxofonin soittajana ja improvisoijana. Hän opiskeli musiikkitiedettä Kreikassa, missä hän teki yhteistyötä erilaisten paikallisten musiikkiryhmien ja muusikoiden, kuten Sakis Papadimitrioun ja Floros Floridisin, kanssa.
Vuonna 2004 hän muutti Berliiniin, missä hän syventyi kaupungin improvisoidun musiikin kenttään. Siitä lähtien hän on työskennellyt lukuisien muusikoiden kanssa, mukaan lukien Phil Minton, Audrey Chen, Steve Noble, Fred Lonberg-Holm, Axel Dörner, Liz Kosack, Kresten Osgood, Tristan Honsinger, Tomomi Adachi, Richard Scott, Willi Kellers, Matthias Bauer, Antonis Anissegos, Olaf Rupp, Alexei Borisov, Els Vandeweyer, Harri Sjöström, Nicola Hein ja Liz Allbee. Hän on myös tehnyt yhteistyötä tanssijoiden, kuten Yuko Kasekin, ja kuvataiteilijoiden, kuten Akiko Nakayaman, kanssa. Kriton Beyer perusti “FRAGMENTATION ORCHESTRA” -yhtyeen ja on jäsen electroacoustic-triossa “uproot” sekä kokoonpanoissa “Redox Reaction” ja FDBK EXPT.

Harmoniumin parissa työskennellessään Kriton Beyer käyttää sekä instrumenttinsä luonnollista ääntä että “perinteisiä” soittotekniikoita sekä preparointeja, esineitä ja erikoistekniikoita. Hänen daxofonin soittotyylinsä on tunnettu hyvin omintakeisesta ja epätavallisesta tekniikasta, ajoittain myös hienovaraisen elektroniikan käytöstä. Improvisoivana muusikkona hän on esiintynyt ympäri Eurooppaa. Hänen sävellyksilleen on tyypillistä konseptualismi.

Kriton Beyer on myös ideoinut ja tilannut musiikkiohjelmiston nimeltään CinePrompt®, joka on erityisesti kehitetty live-musiikkiesityksiin ja live-äänityksiin elokuvien yhteydessä.
Lisäksi Kriton Beyer kokoaa ja hallinnoi konserttisarjaa ja levy-yhtiötä nimeltä “THE PROCRUSTEAN BED,” joka on omistautunut kokeelliselle ja improvisoidulle musiikille.
www.kritonbeyer.com
Tapahtumaa tukevat: Helsingin Kaupunki, Musiikin edistämissäätiö ja TelepArt


ENGLISH

Suhina Klubi serves as a platform for improvised and experimental music and sound art within Helsinki. The autumn program of 2023 comprises 5 concerts featuring special guests: Rieko Okuda, Antti Virtaranta, Beat Keller, Brad Henkel, Harri Sjöström, and Kriton Beyer.
The fifth event presents Kriton Beyer.
Concert starts at 7pm
Tickets: 12€/8€
In concert there is a trio line-up including:
Kriton Beyer – Daxophone
Teemu Mustonen – percussions
Jukka Kääriäinen – guitar

Event is supported by: Helsingin Kaupunki, Musiikin edistämissäätiö ja TelepArt grant

Kriton Beyer is a Greek-German musician and composer, who – as a performer and improviser – mainly works with the harmonium and the daxophone. He studied musicology in Greece where he collaborated with a variety of local music groups as well as musicians like Sakis Papadimitriou and Floros Floridis. In 2004 he moved to Berlin, where he got heavily involved in the improvised music scene of the city. Since then he has worked with many musicians like Phil Minton, Audrey Chen, Steve Noble, Fred Lonberg-Holm, Axel Dörner, Liz Kosack, Kresten Osgood, Tristan Honsinger, Tomomi Adachi, Richard Scott, Willi Kellers, Matthias Bauer, Antonis Anissegos, Olaf Rupp, Alexei Borisov, Els Vandeweyer, Harri Sjöström, Nicola Hein and Liz Allbee, dancers like Yuko Kaseki and visual artists like Akiko Nakayama. Kriton Beyer founded the “FRAGMENTATION ORCHESTRA“, is a member of the electroacoustic trio “uproot” and the ensembles “Redox Reaction” and FDBK EXPT.

In his work with the harmonium, Kriton Beyer uses both the natural sound of his instrument and “traditional” playing techniques as well as preparations, objects and extended techniques, while his daxophone play is characterized by a very personal musical and sonic aesthetic, and an unconventional technique, sometimes also supported by the subtle use of electronics. As an improvising musician, he has performed throughout Europe. His compositions are usually characterized by conceptualism.
Kriton Beyer has also conceived and commissioned the music software CinePrompt®, which was specially developed for the use for live musical performance and live recording to films.

Kriton Beyer also curates and manages the concert series and record label “THE PROCRUSTEAN BED”, dedicated to Experimental & Improvised Music.
www.kritonbeyer.com