Helsinki Hall of Fame

Salonkikelpoista Graffitia

Graffitislangissa Hall of Fame tarkoittaa luvallista maalauspaikkaa, jossa maalarit kilpailevat taidoillaan. Helsingissä ei tällaista paikkaa ole. Tiukasta vartiointi- puhdistus- ja rangaistuspolitiikasta huolimatta graffiti ei ole kadonnut. Grafffiti ei juuri näy katukuvassa, mutta osana urbaania kaupunkikulttuuria on ja tapahtuu kaiken aikaa jossain päin kaupunkia.

”Helsinki Hall of Fame” , Suomen ensimmäinen graffitin gallerianäyttely järjestetään helsinkiläisessä Myymälä2 galleriassa. Näyttely on kymmenpäiväinen prosessi, jossa kutsutut helsingin parhaat graffiti-taiteilijat maalavaat päivittäin suoraan gallerian seiniin. Maalaus dokumentoidaan videolla ja editoidaan päivittäin esitettäväksi luupiksi, jossa näkyy lopulta koko näyttelyn kulku. Lisäksi asettelemme seinille maalauspohjia, jotka peittyvät graffitein ja jotka ovat myynnissä suoraan seinältä ”take-away” –periaatteella näyttelyn ajan.
Helsinki Hall of Fame näyttää millaista on helsinkiläinen, euroopassa arvostettu, graffitityyli.

Avajaiset 7.1., päättäjäiset 16.1.

Helsinki Hall of Fame ja Myymälä²

A short summary in English:

Helsinki Hall of Fame is an exhibition presenting Helsinki-based graffiti art, painted straight on the gallery walls by the best graffiti artists in Helsinki. The painting is a 10-day process that goes on through the exhibition.
The painting will be recorded, so the audience can watch the loop daily. Some of the wallspace painted is covered with boards, which people can buy during the exhibition.

Opening on Jan 7th, Ending party on Jan 16th.

Tiedustelut/Enquiries:

Karri Kuoppala
karrik@kuva.fi