veeralohiniva_thoughts_dreams_expectations_emotions_72

Veera Lohiniva
”In silence, we are the same – Hiljaisuudessa, olemme yhtä.”
28.2.-24.3.2019
Avajaiset 28.2. klo 18-21

Kuvataiteilija Veera Lohinivan ensimmäinen yksityisnäyttely ”In silence, we are the same – Hiljaisuudessa, olemme yhtä” koostuu videoista, installaatioista, ja live-performanssista.

Veera Lohiniva (s.1990) on Turussa asuva kuvataiteilija, joka työskentelee pääosin performanssin ja videotaiteen keinoin. Hänen työskentelynsä ytimessä on erillisyyden ja ykseyden kokemusten tutkiminen.

Hänen teoksensa ovat pohdiskelevia ja tietoiseen läsnäoloon nojautuvia kuvaelmia. Teoksia on esitetty erilaisissa ryhmänäyttelyissä ja tapahtumissa Suomessa, ja lisäksi Ruotsissa, Tsekeissä, Slovakiassa ja USA:ssa.

Ensimmäiseen yksityisnäyttelyynsä hän on toteuttanut teoksia aiheista, jotka kiteyttävät hänen taiteellisen työskentelynsä tähän mennessä.
”Jossakin maiseman, kehon, mielen ja heijastuksien välimaastossa tapahtuu kohtaaminen. Hiljaisuudessa, määritelmien ja käsitteiden takana olevassa polttopisteessä, kaikki sulautuu yhteen. Mikä on vankkaa, murenee. Mikä katoaa, on jatkuvaa. Mikä on minun, se ei ole kenenkään. Vastakkaisuuksia voitaisiin luetella loputtomiin. Mutta puhuttaessa asioista, joita ei osata selittää, on paras vaieta hyvän sään aikaan.” Työskentelytavassa häntä inspiroi erityisesti läsnäolo, vilpittömyys ja katoavaisuus, sekä keskeneräisten tai muutoksessa olevien teosten esittäminen.

Lämpimästi tervetuloa avajaisiin 28.2. klo 18-21.

https://www.facebook.com/events/280733042595288/

ENGLISH TEXT
”In silence, we are the same” is the first solo exhibition by visual artist Veera Lohiniva. The exhibition consists of video, installation and live performance.

Veera Lohiniva (b. 1990) is an artist based in Turku, Finland, who works primarily with performance art and video art. The essence of her practice is to study the experiences of separate self and oneness.

Her works are contemplative images that lean on mindfulness. Both performances and videos have been on show in various group exhibitions and happenings in Finland, and also in Sweden, Czech Republic, Slovakia and USA.

For her debut exhibition she has chosen to work with themes that summarise her artistic practice so far.
”Somewhere, between the landscape, body, mind and reflections, happens a meeting. In silence, behind definitions and concepts, there’s a point, where everything melts together. What is strong, crumbles. What disappears, is continuous. What is mine, is no-ones. One could go on and make an endless list of opposites. But when talking about things that one can’t describe, it’s best to hold one’s tongue before things go too far.” In her practice Veera Lohiniva is especially inspired by presence, sincerity and disappearance, and showing works that are still, or always, in progress.

Welcome to the opening on 28.2. at 18-21.

https://www.facebook.com/events/280733042595288/