GIRLS

GIRLS-näyttely tuo ensi kertaa yhteen britti-graffitin huiput Kid Acnen ja sheOnen. Taiteilijat tuovat Myymälään sekä valmiita teoksia, että työskentelevät paikan päällä käyttäen luonnollisesti gallerian seiniä pintoinaan. Yksi näyttelyn huipentumista on maalareiden räp-keikka kiinalaisessa lounasravintolassa Iso Roobertinkadulla näyttelyn avajaisiltana.

sheOne (James Choules , Lontoo, s. 1969)
sheOne esittää näyttelyssä kaksi teosta: seinämaalausinstallaation ja sarjan sekatekniikalla tehtyjä maalauksia. Voimakkaan fyysinen seinämaalausinstallaatio liikkuu sheOne:n mukaan “abstraktin typografian hermonpäissä” ja palautuu konkreettisesti tekniikkansa ja fyysisyytensä puolesta taiteilijan graffiti-juuriin. Toinen teos on yksityisempi tarina viettelyksestä, ihmiskosketuksen välttämättömyydestä, rakkaudesta ja äärimmäisestä tunteettomuudesta. Tarinat tunnetiloista levittyvät paperille spraymaalin, markerin ja gesson synnyttäminä.

Kid Acne (Eddy Lilongwe, Malawi, s.1978)
Kid Acne maalaa mielikuvitushahmoja: amazooneja ja barbaarikuningattaria. Acne kutsuu tyyliään eeppisesti nimellä “Blood & Sand”, joka tutkii graffitin urbaanin muotokielen avulla maalarin itse kehittämää kuvitteellista kansanperinnettä. Myymälä2:n galleriatilaan hän luo euforisen mielikuvituskeitaan, jossa vaeltelevat väripesuin, serigrafialla, tarkoin ääriviivoin ja rajatun väripaletin avulla kuvitetut uhratut sankarittaret. Lopputulos on mykistävä ja katsoja saa melkein luvan astua mukaan Kid Acnen luomaan urbaaniin fantasiamaailmaan.

www.kidacne.com
www.typfyt.com