NUORET 2010

Nuoret 2010 on kolmen kuvataideakatemiasta piakkoin valmistuvan lupaavan maalarin yhteisnäyttely. Näyttelyn yhteisiä nimittäjiä ovat maalaaminen sekä, taiteilijoiden erityisen vahva asenne omaan tekemiseen, ja näin ollen uskomme näyttelyn tuovan hyvät “ kicksit ”.

Näyttely on esillä 7.1 – 30.1.2010 Myymälä2:ssa Uudenmaankatu 23. Tervetuloa!

Kalle Leino s. 1982. On kotoisin keskisuomen järviseltä alueelta, jossa järvet on puhtaita ja metsät tuuheita. Maalauksissa liikutaankin usein luonnossa. Teoksissa on myös romanttisia vaikutteita. Maalaminen on kuitenkin Kallelle sen verran alitajunnasta kumpuilevaa primitiivi-toimintaa, että niiden tulkinta tulee jättää jokaisen katsojan omakohtaiseksi kokemukseksi.

Olli Piippo (1980) on Kuvataideakatemian viidennen vuosikurssiin opiskelija. Hän maalaa esittävän ja ei-esittävän välimaastossa sijaitsevia maalauksia, joiden aiheena on materiaalisuus. Kyse on pinnan merkityksestä maalauksissa, mielenkiinnosta materiaalisuutta ja kerroksellisuutta kohtaan. Keskeistä on myös kysymys maalauksien monista mediaalisista merkityksistä.

Kyösti Pärkisen s.1980 luontohavaintoihin ja valokuviin väljästi pohjautuvat maalaukset sisältävät viitteitä maisemallisiin tiloihin joita väri ja valo muovaavat. Töissä esittävä kuvallinen aines kumuloituu maalauksen fyysisten ominaisuuksien kanssa. Muistot ja dokumentit aistihavainnoista ovat kerrostuneet kontemplatiivisiksi maalauksen ja näkemisen tapoja tutkiviksi artefakteiksi. Näin töitä voisi kuvailla kuivan akateemisesti.

Tärkeintähän kuitenkin on sanoinkuvaamaton.