10+ Riehuu:

Streetfood Helsinki Myymälä 2:ssa 02.–06.12.

 

 

Streetfood Helsinki on uusi kulttuuriprojekti, joka synnyttää vuosikymmenen vaihteessa kokonaan uuden suomalaisen katuruokakonseptin.

Käynnistävänä voimana ovat Puhtaiden makujen puolesta ry ja sen työkone 10+ Kiehuu!  Kymppiplus on tähän mennessä tehnyt tuloksellista työtä mm. perinteisten karjarotujen ja kasvislajien elvyttämiseksi tuotantoon ja suomalaisten  erikosiherkuiksi. Toinen  työalue on lähialueen  luonnonkasveista tehty kiehtova vihreä ruoka uusine makuineen.

Streetfood Helsinki –tapahtumasarja Myymälä 2:ssa maistattaa galleriayleisölle ryhmän ensimmäisiä makukokeiluja.  Tapahtumasarjaan kuuluvat myös street-henkinen taide sekä tunnettujen ja anonyymien katusoittajien esitykset. Gallerian  takasalissa on perjantaista lähtien mielenkiintoisilla, absurdeilla ja kauniilla esineillä lastattu kirpputoripöytäpöytä.

Kaikki tapahtuman taideteokset ovat myytävänä. Pääsymaksua ei peritä, mutta kustannukset ja soittajien soppa maksetaan pääosin balilaiseen Armonlahja-kulhoon kerättävällä kolehdilla. Kulhokin on myytävänä – joko tyhjänä tai rahoineen.

Tapahtuman taiteilijoita ovat mm. valokuvaajat Tuukka Koski ja Heidi Strengell sekä taidemaalarit Petteri Luoto ja Jenni Salovaara. Katusoittajien nimiä ei tässä vaiheessa ole mahdollista ilmoittaa.

Kymppiplus kiehuu! /  Puhtaiden makujen puolesta ry

Puhtaiden makujen puolesta ry on riippumaton, yleishyödyllinen yhdistys, joka luo maukkaita vaihtoehtoja ruokateollisuuden ja markettien prosessoidulle ruoalle.

10+ Kiehuu! on ruokakulttuuriprojekti, joka järjestää tapahtumia ja tukee viestinnän keinoin ennakkoluulotonta luovuutta saa makumaailmassa.

PMP:n puheenjohtajana toimii karjankasvattaja Hannu Heikkinen (hasse@pappilanpuisto.net, Kymppiplussan projektipäällikkönä Christer Lindgren (christer.lindgren@welho.com) ja projektisihteerinä Veera Rusanen (veera.rusanen@gmail.com).