Pohjanmaa  /  Myymälä2  /  5.5-17.5 2009

Olen maalannut viime vuonna maisemamaalauksia jotka rinnastan kotiseutuuni ja sielunmaisemaani. Olen kotoisin Pohjois-Pohjanmaan alueelta, jolla ei ole yhtä vahvaa identiteettiä kuin Etelä-Pohjanmaalla tai Lapilla. Rinnastan tuon tunteen yleisesti koko Suomen nuoren kansan tuntemukseen omasta kulttuuriperinnöstään. Luonnonläheisyys, animismi ja puhdas design- estetiikka ovat asioita jotka ovat lähellä sydäntäni.

Visuaalisesti minua  kiinnostaa näkökykymme ja mielikuvituksemme ääripäät.  Töissäni on usein edustettuina kaikki värit tai sitten ne ovat  mustavalkoisia.    Työskentelen useilla eri tekniikoilla, joilla on  kaikilla uniikit, vahvat puolensa: niillä voi tuoda eri tavalla esiin värejä ja muotoja. Pidän käyttämieni materiaalien fyysisten puolien esiintuomisesta – yritän jopa korostaa niitä käyttämieni prosessien avulla.

Näyttelyssä on maisemamaalauksen lisäksi töitä, jotka vaativat katsojalta  syventymistä ja hiljaisuutta. Miten maailmamme meille näyttäytyy ja mistä sen rakennuspalikat koostuvat?

Tämä näyttely on omistettu vanhalle merenpohjalle jota kutsutaan Pohjanmaaksi.

Jaakko Mattila

http://www.jaakkomattila.fi/