Tales from the city – Tarinoita kaupungista Ari Pyörälä Koruja 11.2. – 22.2.2015

Polkuja, jälkiä. Jälkiä lumessa, kohtaamieni ihmisten jättämien muistikuvien jälkiä. Jää, lumi, sateiset kadut. Heijastuksia ikkunoissa. Valojen heijastuminen märästä asfaltista. Päivittäiset rutiinit ja niiden monotonisuus. Reviirit, muistojen kerroksellisuus. Näitä asioita mietin, kun lähdin työstämään korusarjoja Tales from the city – Tarinoita kaupungista.

Työskentelyni oli materiaalilähtöistä. Tutustuin ensin kunnolla minulle uuteen materiaaliin, sen mahdollisuuksiin ja siihen mitä sillä voi tehdä ja mitä ei. Löydettyäni materiaalin ja sen rajat, annoin intuition viedä ajatukset loppuun. Intuitio ja tietoiset valinnat työskentely prosessin aikana synnyttivät kaksi tarinaa; Muistot ja Walking on thin ice.

Muistot on valmistettu polyolefinista. Lenkkien lailla toisiinsa kiinnittyvät muistot kasaantuvat, luovat välilleen tiloja, jännitteitä. Muistot ovat kiinni toinen toisissaan, mutta ne eivät ole liikkumattomia.

Walking on thin ice – sarjassa tärkeintä oli saada heijastukset ja jäljet näkyviin. Korujen universumi ja niiden orgaaniset muodot antavat katsojan mielikuvituksen vapaasti assosioida ja jatkaa tarinaa.

Korujen valmistamista on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Hopeaseppä, korutaiteilija Ari Pyörälä asuu ja työskentelee Helsingissä.

www.facebook.com/KORUARI

ari.pyorala@pp.inet.f