VilleVuorenmaa: ”En muista vauva-ajasta mitään” – maalauksia lapsuudesta

 

20.5.-7.6.2015 Myymälä 2 (Uudenmaankatu 23, Helsinki)

 

Kun synnyin oli helmikuu. Vuosi oli 1980 ja paikka Lapua, pienehkö kaupunki Etelä-Pohjanmaalla.

Minulla on ollut pitkään halu päästä ajassa takaisin 1980-luvulle. Joku sen ajan todellisuudessa viehättää. Onko se kaipausta takaisin viattomuuteen, huolettomuuteen ja yksinkertaisuuteen? Vai kaipaako ihminen menneisyyteen siksi että sinne on jäänyt asioita, jotka odottavat läpikäymistä?

Halusin kuvata lapsuudesta poimimiani aiheita. Olen viime aikoina käsitellyt menneisyydessäni tapahtuneita asioita myös mm. keskusteluissa erilaisten ihmisten kanssa, unissa sekä laulujen sanoituksissa.

Näitä kuvia tehdessäni huomasin, että myös nykyhetken ajatukseni ja tunteeni puskivat maalauksiin mukaan, vaikken ollutkaan sitä suunnitellut.

 

Avajaiset 19.5. klo 18.

 

Tervetuloa!

 

Ville Vuorenmaa (s.1980 Lapualla) on Turussa asuva kuvien ja laulujen tekijä. Hän on valmistunut taiteen maisteriksi Lapin yliopistosta ja kuvataiteilijaksi Turun Taideakatemiasta. En muista vauva-ajasta mitään -näyttely koostuu uusista akvarellimaalauksista ja piirroksista sekä Pelkkä väliviiva -duon 50-minuuttisesta biisistä, joka käsittelee maalausten lapsuusteemaa.