saara_maria_tikka

Saara Maria Tikka

Surrounded by

1.-24.2.2019

Avajaiset 31.1.2019

 

Saara Maria Tikka tutkii taiteessaan olemassaolon ilmiöitä ja ihmisen suhdetta ympäröivään maailmaan. Eksistentiaalinen yksinäisyys ja kysymykset vailla vastauksia saavat visuaalisen ja vertauskuvallisen muodon. Näyttelyssä esillä maalauksia ja installaatiotaidetta.

 

“Ryhdyin rakentamaan näyttelyä ihmissuhteista ja yhteydestä läheisiini. Työskennellessäni huomasin maalaavani yksinäisyydestä. Kykenemättömyys työskennellä epärehellisesti paljasti minulle tapani havainnoida maailmaa. Kaikki maailman ihmeet, ohuen lasin takana. Ryhdyin tutkimaan melankolian heijastumista ympäröivistä ihmisistä, sekä yksinäisyyden ja yhteenkuuluvuuden paradoksia. Näyttely ei ole kuitenkaan pelkkää surua – minullahan on tämä kaikki rakastamani ympärilläni.”

 

Avajaiset 31.1.2019 klo 18-21

Esiintymässä Rosita Luu klo 19.00

Rosita Luu on laulaja-lauluntekijä Merita Bergin (Hullu Ruusu) tuorein pläjäys. Musiikki on eksentrisen viehkoa ja nasevaa, lasikellon alta kumpuavaa puuterisen huuruista suomenkielistä PMS-poppia puukkohipoin. Elävät, verevät tekstit kappaleiden keskiössä käärivät kuulijansa villihanhen untuvaan pyramidin huipulla.  Debyyttialbumi “SOS” (Helmi Levyt) näki päivänvalon lokakuussa 2018.