Melted Paradise

Heini Aho & Sebastian Ziegler

Tervetuloa avajaisiin keskiviikkona 14. 6. 2006 klo 18-21

Olemme taiteilijat Heini Aho (Turku) ja Sebastian Ziegler (Bremen, Saksa).Olemme tehneet yhteistyötä parin viime vuoden aikana, mikä perustuu intensiiviseen ja rakentavaan keskusteluun. Yksi pääkiinnostuksen kohteistamme on muutos. Muutos on mahdollisuus ja edellytys jonkun uuden syntymiselle ja löytymiselle. Muutos on luonnollista ja välttämätöntä kuten luonnollinen sulaminen; maatuminen. Mitä tapahtuu keinotekoisille asioille jotka makaavat käyttämättöminä ja unohdettuina?

Maatuva muovi

“Melted Paradise” on näyttely pilaantuvasta ja sulavasta muovista. Prosessista, missä muutos ehkäisee juuttumisen. Etsimme paljon inspiroivaa materiaalia roskien joukosta. Muovi erottui muusta jätteestä, koska se ei maadu ruuan tavoin tai kuihdu kuten paperi. Valitsimme muovin näyttelymme päämateriaaliksi, koska sillä ei ole melkein lainkaan luonnollista pilaantumisen tai mädäntymisen prosessia.

Muovi sulaa kuumuudessa. Tämä ajatus on veistoksiemme lähtökohta.

Roskan vastarinta

Työskennellessämme roskan parissa aloimme huomioimaan enemmän pieniä yksityiskohtia ja niiden potentiaalia. Osaa roskasta ei voi hävittää, se voidaan uudelleen muotoilla jolloin se saa uuden merkityksen ja mahdollisuuden olla vielä “tarpeellinen”.

Haluamme tuoda tämän normaalisti piilossa pidetyn maailman esille Myymälä2:een erilaisilla romanttisilla ja villeillä muoviveistoksilla.