Valokuvia

Ida Pimenoffin näyttelyyn Myymälä2:ssa on koottu värivalokuvia viidestä eri teossarjasta vuosilta 2002–2006. Näyttely tarjoaa siten eräänlaisen läpileikkauksen hänen tähänastiseen tuotantoonsa.

Kuvantekijänä Pimenoff on kiinnostunut havainnosta – näkemisestä, katsomisen kokemuksesta sinänsä. Väri ja valo (tai pikemminkin sen puute) ovat tärkeitä elementtejä hänen tuotannossaan. Yömuotokuvia-sarjan intiimit työt on kuvattu pitkällä valotusajalla pimeässä, Ihosi valoisat kohdat -sarjan maalaukselliset, miltei abstraktit teokset ovat puolestaan hämärässä kuvattuja lähikuvia ihosta, kasvoista ja vartalosta.

Valokuvaan ja sen esittämiseen liittyy vahvoja – teknisiä ja taiteellisia – konventioita. 21 kuvaa (negatiivin pinnasta) -sarjan alivalottuneissa kuvissa Pimenoff työstää tätä filmin valottamiseen ja vedostamiseen oleellisesti liittyvää teknisen moitteettomuuden traditiota. Esillä on myös töitä sarjoista Yksinäisyyttä ei ehkä sittenkään ole ja Hetkellistä, joissa Pimenoff on käsitellyt valokuvan toisenlaisia, aihevalintaan ja kuvallisuuteen liittyviä konventioita. Mitä esitetään ja mitä jätetään kuvan ulkopuolelle? Mitä valokuvalla oikeastaan voidaan välittää?

Ida Pimenoff (s. 1977) on helsinkiläinen valokuvataiteilija. Hän on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta taiteen maisteriksi vuonna 2004. Hänen teoksiaan on ollut aiemmin esillä yksityisnäyttelyissä ja useissa yhteisnäyttelyissä eri puolella Suomea.

Tervetuloa avajaisiin torstaina 14.2 klo 17-19
Myymälä2 Uudenmaankatu 23, 00120 Helsinki, 0400 101 407 info@myymala2.com

clionaweb_th