Samu Nyholm käyttää taiteessaan löydettyä esineistöä. Kuvavirran läpi hän  tulkitsee henkistä tilaamme: henkeähaukkoen pyristelemme neonvärisessä tietotulvassa. Kyseessä on neokolonialistinen todellisuus, jossa meitä pinnalla kannattelee pikselisten itämaisten symbolien ja amerikanisoidun populaarikulttuurin lisäksi vain arkipäiväinen rituaalien toisto.

Näyttelyn teoksista suurin on ryijykollaasi. Poisheitetyt, pois muodista olevat suomalaiset ryijyt tulevat uudelleen. Näiden vanhojen tekstiilitöiden kuvastossa arkaaiset elämän puu -aiheet, 1950-luvun kotimainen design sekä kansallisromanttinen symboliikka ovat materiaalina Nyholmin päällekäinvalotuksessa. Hän suhtautuu kriittisesti kansallisten arvojen umpimieliseen vaalimiseen. Ryijyteos on omistettu Akseli Gallen-Kallelalle, joka itse oli osallisena kansallisvaltion kuvaston rakentamisessa.
Palapelikokoelmassa *Casual Heals *erottuu länsimaista taidehistoriaa ja nostalgista kaipuuta 1970-luvulle, aikaan ennen taiteilijan omaa elämää. Teoksiin koskeminen on kielletty, mutta palapelien kokoamista saa jatkaa ajatuksen voimalla.

Tervetuloa avajaisiin perjantaina 9.5. klo.18-21
Näyttely avoinna 9.5-31.5