The Wow-galleria kohtaa Myymälä2:n heidän kotikentällään. The Wow on projekti, jonka tarkoitus on iskeä paikkaan X, tarjota tilapäinen, instituutioton vaihtoehto tämän hetken näkemiseen ja tekemiseen intensiivisellä tempolla ja ennakkoluulottomalla asenteella, sitten häipyä paikalta kuin varas kun alkaa tapahtua.

The Wow otti ensi askeleensa Lahdessa 2003 kesällä, jatkoi maailman valloitustaan Tukholmassa 1.5-30.7.2004. The Wow galleria eli kolme kuukautta Södermalmilla Tukholman sydämessä vaihtoehtoisena galleriana ja koti-klubi-yömajana. Tällä hetkellä The Wow osallistuu Norjassa Kristiansandin taidemuseon näyttelyyn Intimitets Tyranniet. The Wow galleria on Konsta Ojalan ja Juha Laatikaisen taiteen tuotemerkki, jonka alla toimitaan taiteilijoina, galleristeina ja mini-spektaakkeleiden tuottajina.

Juha Laatikaisen ja Konsta Ojalan pysäytyskuva kolmelta vuosikymmeneltä esittää auktoriteettejä isistä poliiseihin. Näyttely työstää lapsuuden kuvastosta, innosta, oikeuskäsitteestä ja odotuksista pysäytyskuvan, joka tehosekoitetaan nykyisen ”miks tää on niin paska paikka” asenteen kanssa, josta syntyy toimintaa ja tuijotusta. Ikuinen kapina tylsyyttä vastaan saa uuden muodon, jonka lopullinen muoto/suuunta/sisältö muuttuu päivittäin näyttelyn alkuun, tai jouluun asti.

Teos ei yritä tarjota vastausta, vaan yhdistelmän lapsenomaista uteliaisuutta, teini-iän vihaa, ja keskikaljafilosofin tuhat kertaa toistettuja fraaseja: ”julkisentilan demokratiasta, median vallasta ja kovista arvoista”, joista rakentuu meidän leikkikenttämme.

www.meandkonsta.com

http://www.wow04.net