Old School 

Jack “The King” Kirby on kuollut. Hän oli Hulkin, Ihmenelosten, Hopeasurffaajan ja monien muiden amerikkalaisten supersankarien isä. Muutamaa vuotta ennen hänen kuolemaansa menehtyi poptaiteen maestro Andy Warhol.

Todennäköisesti nämä kaksi suurmiestä eivät milloinkaan tavanneet toisiaan, mutta heidän työnsä edustavat pop-taiteen äärilaitoja. Heidän taiteestaan tuli vanhan koulukunnan klassikkoteoksia.

Berliiniläinen taiteilija ATAK on käyttänyt aikaa retkeilemällä näiden kahden vanhan koulukunnan edustajan maailmojen välissä. ATAK napsii palasia sieltä täältä, sylkäisee niiden päälle, heittelee niitä ilmaan ja pyrkii keksimään uudenlaisia kuvakimaroita. Näistä kuvasarjapalikoista muodostuu virtaava sarjakuvamainen visio, jossa on paljon tuttua ja silti aivan uudenlaista. Historiallinen kuvasto paistaa taustalta läpi, mutta vain paikoitellen. Etualalla ovat hurjia miehiä ja vapaita naisia esittävät hahmot. Jos yhden palasen irrottaa, jää jäljelle vain virtaus, vanha koulu.

ATAK työskenteli yli kuuden vuoden ajan myyjänä sarjakuvakaupassa. Nykyisin hänen teoksiaan on nähtävillä gallerioissa Pariisissa, Zûrichissa ja Berliinissä.
Avajaiset perjantaina 17.9. klo 18-21

http://www.barbers.de/atak/buecher.html,http://www.kupla.net/fest2004/atak.html