Nastaran pienempi

Nastaran Nasir Zadeh: عشق جهانی / Universaali rakkaus / Universal love

8.11.- 1.12.2019

Versnissage/Avajaiset   7.11.2019  h. 18:00

Paintings and ceramic sculptures

Behind abstract paintings by the artist Nastaran Nasir Zadeh stand sensitive and romantic stories: they provide joy and positive ideas, which bring out new perspective. The exhibition’s overall look is full of light, love, freedom and powerful world of color.

It is possible to see how natural clay bends and moves through her fingers. Relations with nature, symbolism, diverse beauty, experience and feelings are born through those fingers’ movements.

For the artist it has been fascinating to discover clay in more depth, and to shape this ancient, aesthetic and ecological material. The ceramic sculptures are very different: each has its own personality and perception of the material – as the clay has existed for thousands years all over the world.

Maalauksia ja keramiikkaveistoksia

Abstraktien maalausten tarinat ovat todella herkkiä ja romanttisen värisiä mutta silti pehmeitä: ne tuovat iloa ja positiivista ajatuksia joka tuo esiin uusia näkökulmia.Näyttelyn kokonaisasu on valoa, rakkautta, vapautta ja vaikuttavaa värimaailmaa. Siellä voi nähdä, kuinka luonnonsavi materiaalina taipuu ja on liikkunut sormien välissä ja näiden liikkeiden ja kosketusten lopputuloksena syntyy symboliikkaa, monimuotoista kauneutta, elämyksiä, tunteita ja luontosuhdetta.

Taiteilijana on ollut erittäin mielenkiintoista päästä syvemmin tutustumaan ja muokkaamaan tätä ikivanhaa, esteettistä ja ekologista luonnon materiaalia. Keramiikkaveistokset ovat teoksina hyvin erilaisia. Kaikilla on oma persoonansa ja materiaalisuus savena, joka on elänyt tuhansia vuosia joka puolella maailmaa.

Nasdaran Nasir Zadeh is an artist based in Helsinki. She has been living in Finland since 1990.
She is a multifaceted, creative and productive artist, mainly working with sculpture, painting, lithography and serigraphy. She is passionate about art and its concrete realization plays a deeply meaningful part in her life. She has been exhibiting worldwide –e.g. in Sweden, Russia, USA, UK, besides Finland- and she is constantly researching compelling ideas for the production of new artworks.

Nastaran Nasir Zadeh on Helsinkiläinen kuvataiteilija.Hän on asunut Suomessa vuodesta 1990.
Hän on intohimoinen taidetta kohtaan ja sen tekemisellä on tärkeä osa hänen elämäänsä. Hän on monipuolinen, luova ja tuottelias taitelija. Pääasiassa hän työskentelee veistosten, maalauksien sekä lito- ja serigrafiikan parissa. Hänellä on ollut useita taidenäyttelyitä Suomessa sekä ympäri maailmaa, esim. Ruotsissa, Venäjällä, Yhdysvalloissa sekä Englannissa. Hän työskentelee jatkuvasti uusien ideoiden ja teosten parissa.

facebook event

 

photo credit: Erika De Martino