Veijarit Eedenissä – Doozers in Eden

www.boingbeing.com/eden

SAMI AHO
BENJAMIN BERGMAN
ROOPE ERONEN
JARNO LATVA-NIKKOLA
TOMMI MUSTURI
KEVIN REGAN

AVAJAISET 8. SYYSKUUTA

Aluksi yhdistettiin kuusi veijaria, käsitys Eedenin paratiisista avoimena olioiden ja käsitteiden tulemisen tilana, levottomia aivoriihiä ja niissä syntyneiden ideoiden maltillista toteuttamista. Aineksista syntyi innokas ja leikkisä rajojaan jatkuvasti venyttelevä poikkitaiteellinen projekti.

Ryhmän näyttelyiden nimet (Huomenta Eeden, Eden in Sweden jne.) tuovat Eedenin puutarhan varioiden erilaisiin yhteyksiin. Sama pyrkimys on ryhmän toiminnassa: se tuo paratiisin tunnelman erilaisiin tiloihin ja tapahtumiin. Kyse voi olla esimerkiksi kierrätetyn tavaran uudistamisesta lasten kanssa tai
kolmiulotteisen näyttelykokonaisuuden luomisesta intensiivisinä työviikonloppuina kuviosahoin ja pensselein.

Ryhmän toimintaan kuuluu pääpiirteittäin kiertävä jatkuvasti laajeneva näyttely sekä yleisön edessä toteutettavia maalausperformansseja. Jälkimmäisiin liittyy myös vuorovaikutusta mukana improvisoivan yhtyeen kanssa. Oheen järjestetään yleensä myös työpajanomaista yleisön osallistumista: yhteistyötä
on esimerkiksi lasten, taideopiskelijoiden ja paikallisten taiteilijoiden kanssa.

Ryhmä on muodostunut syksyllä 2005 taiteilijoiden aikaisempien yhteistöiden luomalle perustalle. Keskeistä on osallistujien monialaisuus sekä liukuminen ilmaisun alueelta toiselle ja takaisin. Ryhmään kuuluu sekä koulutettua että itseopittua osaamista sarjakuvan, kuvanveiston, graafisen suunnittelun, valokuvauksen ja taiteentutkimuksen alueilta. Lisäksi live-maalausprojekteissa mukana on muusikoita ja äänitaiteilijoita. Tuloksena on antoisaa vuorovaikutusta eri alueiden ja välineiden kesken.

Veijarit aloittivat syksyllä 2005 järjestämällä intensiivisiä työviikonloppuja kuviosahauksen, maalauksen ja suunnittelun merkeissä. Syntyneestä materiaalista järjestettiin ensimmäinen näyttely maaliskuussa 2006 Suunnitelma B -galleriassa Turussa. Vuodelle 2006 on sovittuna toistaiseksi neljä muuta näyttelyä: Haarlemissa (Hollanti), Brysselissä (Belgia), Tampereella ja Helsingissä. Eläviä maalausja musiikkiperformansseja järjestetään Comic Meets Theater -festivaalilla Hallessa (Saksa), Turun Olohuone-kaupunkifestivaaleilla, Tukholman Kultur Festivalilla, Helsingin sarjakuvafestivaaleilla sekä spontaanein katutempauksin. Ryhmän toiminta on altista uusille ideoille ja yhteistyötarjouksille: tällä hetkellä neuvotellaan myös Pariisin valloituksesta!

Eedenin luomiskertomuksen kulkua voi seurata myös avaruudessa osoitteessa:
www.boingbeing.com/eden

Lisätietoja:
Puh. 050-372 7788 (Tommi Musturi)
E-mail: tommi@boingbeing.com

eden.jpg