Kehotus

Kaisa Leka,Hanna Arvela,Riikka Kuoppala,Jonna Kinnunen,Pia Siren,Paula Lehtonen,Paula Lehto,Outi Yli-Viikari.

Henkinen, ruumiillinen ja raadollinen kohtaavat Myymälä2:ssa kuun vaihteessa. Kahdeksan nuoren naistaiteilijan ryhmä täyttää gallerian Kehotus-näyttelyllään, joka tarkastelee ruumiillisuuden eri puolia ja
ilmiöitä meikkaamisesta mätänemiseen. Näyttelyssä on mukana taiteilijoita Helsingistä, Tampereelta, Lahdesta ja Porvoosta.

Lehdistötilaisuus 24.2. klo 13.-14.00
Avajaiset 24.2. klo 18. Tervetuloa!

Kaisa Leka: Going beyond the mind and body
“Going beyond the mind and body on 12-sivuinen sarjakuvanovelli, joka kuvaa kesällä 2005 Porvoon saaristossa pidettyä henkistä retriittiä. Jotkut käyttävät kesälomansa maratonille treenaamiseen, toiset laihduttamiseen, minä sen sijaan yritin viikon ajan vaientaa kehon ja mielen vaatimukset levosta ja huvituksista ja keskittyä henkisiin harjoituksiin. Sarjakuvani käsittelee ennen kaikkea tätä ponnistelua ja sen tuottamaa onnistumisen tunnetta.”
email: kaisa@absolutetruthpress.com

Hanna Arvela: Fake Up
“Teos on seitsemän erilaisen seinälle ripustettavan peilin kokonaisuus. Kukin peili edustaa erilaista naistyyppiä ja niissä kussakin esiintyy naisen kuva, jolla ei ole meikkiä. Kuvien päällä on kerros ripsiväriä, huuli- ja poskipunaa kajaalia, meikkivoidetta, kulmakynää ja irtoripsiä. Tasolla yhden peilin alapuolella on erilaisia meikkejä, joita katsoja voi halutessaan lisätä kuvien päälle. Pyrin teoksella kyseenalaistamaan naisten vieraantunutta kuvaa omasta luonnolisesta ulkonäöstään.”
email: hanna.arvela@muu.fi

Riikka Kuoppala: Sulavat
“Teokseni koostuu voi-hiusmassaan valetuista, matalalla jalustalla seisovista sääristä ja hiustenkuivaajasta, joka asetetaan sääriä vastapäätä. Fööni puhaltaa sääriin puoli tuntia päivässä. äyttelyn lopussa sulavista, karvaisista sääristä on jäljellä vain kasa rasvaa.”
email: riikka.kuoppala@cult.tpu.fi

Jonna Kinnunen: get physical vera
“Get physical vera on videoteos, joka käsittelee yksityisen ja julkisen kokemuksen välistä suhdetta. Teoksessa nainen istuu kuulokkeet korvilla tekemässä jotakin, mitä kameralle ei varsinaisesti näytetä. Pohdin
teoksessani, millaisia merkityksiä yksityisen kokemuksen esittäminen julkisessa tilassa herättää. Tapahtumapaikan äänien lisäksi teos sisältää vääristyneitä julkisen tilan ääniä. Äänimaailma luo julkisen äänitilan, joka toimii kontrastina yksityiselle kokemukselle.”
email: jonna.kinnunen@cult.tpu.fi

Pia Siren: Urheilijat
“Teokseni koostuu pienistä maalauksista, joissa jokaisessa esiintyy urheilija. Asetan maalaukseni galleriatilaan niin, että urheilijat huomaamattomasti valtaavat koko tilan. Pieni uimari hyppää aivan katon rajassa, hiihtäjä ponnistelee seinää pitkin ja joukko miniatyyri juoksijoita kilpailevat ikkunan alla. Urheilijat sulautuvat tilaan kuin hyönteiset ja elävät siinä omaa elämäänsä. Näyttelyssä kävijä joutuu todella katselemaan ympärilleen, nousemaan varpaille ja kyykistymään, bongatakseen heidät kaikki. ”Urheilijat” on teos, joka kehottaa katsojankin liikkumaan.”
email: pia.siren@cult.tpu.fi

Paula Lehtonen: puhElin
(tekniikka Eero Yli-Vakkuri)
“Teos on puhelin, joka ei toimi vuorovaikutuksen välineenä, vaan yksipuolisena kuuntelimena. Puhelimen luurista kuuluva ääni tulee suorittavasta kehosta, joka ähisee, puhisee ja hengästyy. Sama ääni kehottaa
kehoa suoriutumaan. Teos on eräänlainen läähätyspuhelu. Kehotan näyttelyvierasta nostamaan luurin ja kuuntelemaan kehoani. Salakuuntelu on luvallista.”
email: paula.lehtonen@cult.tpu.fi

Paula Lehto: Nimetön
“Videomuotokuvat kertovat vanhojen ihmisten kasvoihin kerääntyneistä muistijäljistä. Ne kertovat salaperäisellä tavalla menneestä ja tästä hetkestä, josta emme saa tietoa ennen omaa vanhenemistamme. Ja juuri kun elämiseen tarvittava tieto on saavutettu alkaa kehon väsyminen ja muistin katoaminen. Vanheneminen on jokaiselle ennalta arvaamaton prosessi, sitä ei kontrolloida järjellä.”
email: lehtopaula@yahoo.com

Outi Yli-Viikari ja Jonna Kinnunen: Together
“Together on n. 20-minuuttinen videoteos, jossa kaksi naista liikkuvat sängyssä silmät kiinni. Teoksen sisältö muistuttaa sekä nukkumista että unettomuutta, se on lämminhenkinen kuvaus ystävyydestä ja kahden kehon läheisyydestä.”
Outi Yli-Viikari ja Kajsa Sandström: dans
“Dans on videoteos joka on syntynyt sivutuotteena harjoituksista tanssiesitystä varten.Teos paljastaa esitystä edeltävän harjoitusprosessin, uuden liikekielen ja sanoman keholliseksi muovaamisen etsinnän. Teokset pyörivät gallerian ikkunoissa myös yöaikaan.”
email: outi.yli-viikari@cult.tpu.fi