Tuukka Kaila

Last Days of the Endless Summer

1.-31.1. 2008

 

Myymälä2

Uudenmaankatu 23 F, 00120 Helsinki

www.myymala2.com

Avoinna ke-la klo 12-18, su klo 12-19

Tervetuloa näyttelyn avajaisiin uudenvuoden aattona 31.12. klo 18-21

 

Ilmasto muuttuu, öljy loppuu —eikä siinä kauaa kestä.

Loputon kesä ja sitä metsästävä elämäntapa lähestyvät väistämättä loppuaan.

Tuukka Kailan Last Days of the Endless Summer näyttely ottaa lähtökohdakseen kansainvälisen skeittiyhteisön tavan etsiä ympäristöstään arkkitehtonisia samankaltaisuuksia ympäri maailmaa; heidän taipumuksensa sulattaa ympärillään näkemänsä yhdeksi maailmanlaajuiseksi kaupunkimaisemaksi, jossa portaikot ja kaiteet, luiskat ja paadet seuraavat toisiaan ja saavat globaalien maamerkkien aseman; omaehtoisen juurettomuuden elämäntapana, jossa lentokoneet sukkuloivat kaupunkikeskusten ja mannerten väliä ja skeittarit niiden mukana matkaavat tuhansia kilometrejä hyppiäkseen kuvissa näkemiään kiinalaisia rappusia tai laskeakseen videosta tuttua espanjalaista luiskaa; maailman, jossa kalansilmän läpi taltioitu silmänräpäys on riittävä syy matkata merta edemmäs kalaan. Skeittareiden maailma on monessa mielessä Baudrillardin teorioita toteuttava urbaanien keskusten verkosto, jossa kaupunkeja erottavat todellisten maiden ja mantujen sijasta lentotunnit. Tässä tilassa todellisuus ja sen representaatio ovat usein miltei päittäin vaihdettavia käsitteitä.

Ja entäs se ilmasto sitten? Last Days of the Endless Summer aloittaa näyttelyjen sarjan, jossa otetaan mittaa skeittareista ja heitä ympäröivästä todellisuudesta, mutta viime kädessä myös aikamme huolettomasta elämäntavasta laajemmin nähtynä.

Tuukka Kaila (1975) on valokuvataiteilija, joka taiteellisen työnsä ohessa toimii yleis-Eurooppalaisen Kingpin –skeittilehden kuvatoimittajana. Kaila on asunut ja työskennellyt Lontoossa vuoden 2004 alusta lähtien. Kailan kuvia on merkittävissä kotimaisissa ja kansainvälisissä kokoelmissa. Last Days of the Endless Summer on taiteilijan ensimmäinen yksityisnäyttely Suomessa sitten vuoden 2002.

Tuukka Kailan näyttely avaa samalla uuden aallon galleriatoiminnan pioneerin Myymälä2:n viisivuotisjuhlavuoden. Tuukka Kaila kuratoi jo vuonna 2003 yhden Myymälä2:n ensimmäisistä näyttelyistä “Liian Paljon, Föe Mycky, Föö Ung“.

moskova_deeli