vuorovaikutus_a5_flyer_3

Johannes Romppanen & Milla Ahola
Vuorovaikutus 21.03 – 31.03.2012

 

Vuorovaikutus – kunnianosoitus kiehtoville ihmisille

Mistä ihmisten välinen energinen vetovoima syntyy? Mistä elementeistä karisma ja persoonan moniulotteisuus muodostuu? On kiehtovaa kuinka sattumanvaraisesta ensitapaamisesta kypsyy ystävyyssuhde, jonka aikana kuitenkin muutumme ja kasvamme jatkuvasti.

Näyttelyssä on esillä kahden taiteilijan tekemiä muotokuvapareja. Produktiossamme muotokuvattaviksi on valittu Millalle läheisiä, häntä kiehtovia, karismaattisia ihmisiä, joiden kuvaaminen on tuntunut tärkeältä juuri nyt. Mallit on kuvattu luonnollisessa olemuksessaan arkivaatteissaan, neutraalissa ympäristössä ja vailla erityisempää ohjausta. Näyttelyjulkaisuun on koottu lyhyitä kertomuksia ihmissuhteiden ensimmäisistä kohtaamisista.

Käsivaralla piirrettyjen viivojen vivahteista ja elementtien keskinäisistä mittasuhteista muodostuu tunnistettava henkilö. Valitulla välittömällä ja kevyellä tekniikalla piirtäminen on trapetsitaiteilua: pienetkin virheet saattavat viedä tunnistettavuuden ja paperiarkista tuijottaakin vieras hahmo.

Valokuvassa haasteena on sen hetken taltioiminen, jossa kuvattava rentoutuu ja unohtaa valokuvaamisen kohteena olemisen. Hän riisuu sosiaalisesti opitut naamiot ja heittäytyy rentoon vuorovaikutukseen paljastaen syvemmän olemuksensa yhden puolen.

Tervetuloa avajaisiin 21.03.2012, 18:00-22:00

Lisätiedot:
Milla Ahola, 050 5720 572, milla@grafikbutik.com
Johannes Romppanen, 040 7077 281, mail@johannesromppanen.com

Galleria Myymälä 2
Uudenmaankatu 23 F
00120 Helsinki

Milla Ahola (s. 1980) on Helsinkiläinen graafinen suunnittelija, joka tekee lopputyötään luovista metodeista Aalto-Yliopiston suunnittelun ja taiteiden korkeakouluun. Luovuustutkimuksen myötä hän on alkanut ymmärtää oman henkilökohtaisen taiteellisen työskentelyn merkityksen luovan energian uusiutumiselle ja ylläpitämiselle. Hän on kaupallisessa työssään erikoistunut yritysilmeiden suunnitteluun.

Johannes Romppanen (s. 1982) on itseoppinut valokuvaaja, joka on kiinnostunut prosesseista: asioista jotka ovat välitilassa, ja siitä miten niitä valokuvan keinoin pystytään ilmentämään. Taiteellisen työskentelyn lisäksi Johannes kuvaa omalla otteellaan muun muassa kansainvälisille julkaisuille: Monocle, New York Times, Neon, Case da Abitare, Daily Telegraph. Johannes on aktiivinen toimija valokuvan kentällä, tuoreimpana projektina voidaan mainita valokuvakirjanäyttelyn (photobookshow.co.uk) tuomisen Suomeen syyskuussa 2012.