10yposter

Myymälä2 10 v näyttely

Opening 13.06 from 17.00 hrs.

Helsingin katu-uskottavin vaihtoehtoinen galleria, Myymälä2 juhlistaa 10 vuotista toimintaansa.

Myymälä2:n aloitellessa toimintaansa taiteilijavetoinen galleria oli vielä epätavallinen konsepti Helsingissä, ja ajatus galleriaan kumpusi tarpeesta poikkitaiteellisten kokeilujen estradiin.

Gallerian perusti Jani Joenniemi ja Gareth Hayes Mechelininkadulle vuonna 2002 ja ensimmäinen näyttely REBORNLUXURY oli samalla kauppa Frida Hultcrantzin ja Maija Luutosen Pusipusi-vaatteita. Pari vuotta myöhemmin Myymälä2 muutti nykyiselle sijainnilleen Uudenmaankadulle, jonka avajaisnäyttely oli legendaarinen Karri Kuoppalan järjestämä ’Helsinki Hall of Fame’, jossa alan piireissä mainetta niittäneet graffitigurut maalasivat öisin gallerian seinille. Myymälä2 on aina ollut rajoja rikkova näyttelytila ja sen takia se onkin onnistunut välttämään etabloitumisen, rekuperaation ja institutionalisoitumisen.

Myymälän2:n juhlavuoden näyttely esittelee joitain gallerian kohokohtia vuosien varrelta, mutta myös uusia teoksia taiteilijoilta, jotka ovat olleet mukana gallerian toiminnassa. Näyttelyn aikana järjestetään konsertteja, keskusteluja ja muita tapahtumia, jotka virittävät edelleen juhlatunnelmaan ja taiteilijavetoisten gallerioiden tarpeen tematiikkaan.

Näyttelyn taiteilijoita ovat:

Maija Luutonen

Frida Hultcrantz

Jenni Rope

Johanna Sipilä

Janne Martola

Antti Nyyssölä

Vilunki 3000

Isse Karsten

John Phillip Mäkinen

Anssi Kasitonni

Tuomas Laitinen

Mark Kuivanen

Fabio Pires

Jan Konsin

Timo Vaittinen

Konsta Ojala

Myymälä2 on vuonna 2002 perustettu taiteilijavetoinen galleria Uudenmaankadulla Helsingissä. Gallerian tavoitteena on mahdollistaa taiteen rajapintojen kokeellisia risteymiä sekä luoda kohtaamispaikka, jossa nykytaide on vuorovaikutuksessa muihin yhteiskunnan alueisiin. Galleria toimii kaupallisen järjestelmän ulkopuolella. Myymälä2 on osuuskunta joka galleriatoiminnan lisäksi järjestää ja kuratoi näyttelyitä ja taidehankkeita myös gallerian omien seiniensä ulkopuolella.

Myymälä2 on toiminut tilana yli 150 näyttelylle, galleriakonsertille ja designtorille. Näyttelyissä ja tapahtumissa on esitelty monien kotimaisten sekä kansainvälisten nuorten taiteilijoiden, muotoilijoiden sekä muusikoiden töitä. Osuuskunnan yhteistyökumppaneita ovat muun muassa olleet: V1 (Tanska), Galleri 21(Ruotsi),

SteinslandBerliner (Ruotsi), Oro Galleri (Ruotsi), Galleri Planka (Norja), Zero Gallery (Saksa), Fake Space (Sveitsi), Ulkoasianministeriö, Helsingin kaupunki, Kiasma, Taidehalli, Mäntän kuvataideviikot, Design Week ja Design Forum. Myymälä2 on Produforum verkoston toimija sekä Design District ry:n jäsen.