Matkalla

24.2.- 8.3.09
Uutta maalaustaidetta ja kestävää muotoilua

Katri Paulin

Heta Järvimaa

Jenni Salovaara

Myymälä2 esittelee kaupungin ytimessä uutta suomalaista maalaustaidetta sekä muotoilua kestävän kehityksen hengessä. Tilan täyttävät kolmen taiteiteilijan erilaiset työskentelytavat, tekemisen ilo ja uuden luominen.

Katri Paulinin maalaukset kuvaavat mystistä kokemusta, hetkeä jossa sielu on läsnä. Luontoa sinä ihmeellisenä alkuvoimana jota ilman elämää ei voisi olla. Maalaukset kertovat vapaudesta ja keveydestä ja läsnäolon tärkeydestä. “Minulle maalaaminen itsessään on kommunikointia itselle ja muille, ja kasvattavaa sellaista. Maalatessani pääsen siihen rauhalliseen, puhtaaseen onnelliseen osaan itsessäni ja vain siihen hetkessä olemisen iloon?

Heta Järvimaa
?Kierre?-laukkumallisto on suomalaista designia kestävän kehityksen hengessä. Laukut valmistetaan kierrätysmateriaaleista, kuten käytetyistä nahkatakeista jotka käsitellään ja muotoillaan uudelleen. Jokainen työ on uniikki; materiaali ja sen käsintyöstäminen takaavat tämän. Minulle kestävän kehityksen ideologia on merkityksellinen ja oleellinen osa työtäni. Mallit ja muotomaailmat pysyvät tuotteissa samana, mutta koska laukut valmistetaan kierrätys- materiaaleista on asiakkaalle taattu, että yhtään samanlaista laukkua ei tule vastaan. Kierre-projektissa kävelee käsi kädessä niin tuote kuin sen ympärille rakennettu maailmakin. Näyttelyyn valmistettujen laukkujen kantavana teemana on kaupunkilaisromantiikka, jossa on silti hiven katu-uskottavuutta tallella.
www.kierre-ompelimo.fi

Jenni Salovaaran maalaukset käsittelevät kokemusta naiseudesta, sen vapautta ja voimaa. Yhteys maahan ja taivaaseen, elämän leikkiin.Teokset syntyvät osittain unimaailman pohjalta ja kuvaavat myyttisiä taruhahmoja ja maailmoja, elämän matkaa halki autiomaan ja keitaiden. “Maalaaminen on lumoutumista äärettömästä. Kaikki ilmiöt ovat portteja, joista voi mennä sisäiseen maailmaan. Leikkiä, vapauden leikkiä. Välähdyksiä elämästä, joskus nähdystä unesta?.

Linkit: www.kierre-ompelimo.fi.

Avajaiset
Tiistaina 24.2.09 klo.18:00
“Olemme kaikki kokeneet ja kulkeneet matkamme eri tavoin. Toivotamme teidät tervetulleiksi tutustumaan teoksiimme, aistimaan tunnelmia, kauneutta, muotoja sekä kokemaan omanlaisenne matkan.”