riikkaemiliasutinen laurapakarinen sannalappalainen
Heartbeat Room
“Welcome to Heartbeat Room. There are many stories in Heartbeat Room – some of them are sad, some funny. Some of them are stories of madness, of violence. Some are ordinary. Yet they all have about them a sense of mystery – the mystery of life. Sometimes, the mystery of death. The mystery of the woods.” – Log Lady, Twin Peaks (muokattu sitaatti)
Olemme halunneet luoda tilan jossa pelot, ilot ja surut kietoutuvat yhteen. Tilan, jossa kaikuu kaipaus ja menetys. Siellä aika menettää merkityksensä ja kohtaamme jotain kauan sitten menettämäämme, jota emme enää muista kaivanneemme.
Sanna Lappalainen, Laura Pakarinen ja Riikka Emilia Sutinen ovat Vapaasta Taidekoulusta valmistuneita taidemaalareita ja työskentelevät Helsingissä.
Riikka Emilia Sutinen (s. 1988)
Käytän vesiliukoisia maaleja ja maalauspohjani vaihtelevat pienistä paperinpalasista suuriin puulevyihin. Usein yhdistelen roiskeita ja sattumia ohuella pensselillä piirrettyyn kuvaan. Aiheeksi päätyvät pienet olennot, synkät ja autiot maisemat ja muut oudot tapaukset.
Sanna Lappalainen (s.1977)
Piirrän ruokokynällä ja musteella hahmoja jotka ovat vaipuneet omaan tilaan missä aika on pysähtynyt, äänet hävinneet. Tunteet muuttuvat väreiksi, viiva kuljettaa kohti muistoja.
Laura Pakarinen (s.1983)
Vanhat valokuvat ja niiden yksityiskohdat kiehtovat minua. Oma tulkintani kuvasta muovautuu värin ja siveltimen jäljen kautta kokeilemalla. Leikittelen katoavaisuuden ja kuolemattomuuden käsitteillä, sillä kuvissa esiintyvät ovat jo kauan sitten menetettyjä ja jotkut unohdettuja, mutta maalauksissani henkilöt ja hahmot elävät uudelleen.
Tervetuloa avajaisiin 29.2.2012 klo 18–20!